Mueslicake met hidden veggies

Weer wat lekkers met hidden veggies! Ra ra, wat zit er voor groente in deze mueslicake? Op instagram werd gegokt op courgette, pompoen, wortel, mais of zoete aardappel, maar het zijn dus bonen!

Cannellinibonen om precies te zijn. Dit is een soort witte boon met een wat nootachtige smaak. Ideaal om wat hidden veggies toe te voegen aan je baksels. En dat doe ik trouwens wel vaker met bonen! Bijvoorbeeld in brownies, burgers en wafels. Voor de liefhebber: hier vind je al mijn bonenrecepten en hier al mijn recepten met hidden veggies.

Dus voor een gezonde snack mét zelfs wat groente zit je met dit recept goed!

Wat heb je nodig?

Voor een kleine mueslicake (of verdubbel de hoeveelheden):

100-150 gr + 25 gr rozijnen
1 blik cannellinibonen (400 gr / 250 gr uitlekgewicht)
2 eieren
15 gr bakpoeder
1 zakje (ongezoete) vanillesuiker
1 tl kaneel
75 gr havermoutmeel*
75 gr muesli
extra muesli, noten of zaden als topping

* Havermoutmeel kan je kopen, maar maak je ook makkelijk zelf door havermout te blenden! En als je eens wat wilt variëren, kun je ook bijvoorbeeld spelt- of boekweitmeel gebruiken.

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen een paar minuten in warm water. Hoe meer rozijnen, hoe zoeter de cake. Ik vind de cake zelf al lekker met 100 gr rozijnen, maar een echte zoetekauw vindt de mueslicake met 150 gram nog lekkerder.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Laat de bonen en rozijnen uitlekken. Mix eieren, cannellinibonen, rozijnen, bakpoeder, kaneel en vanille – ofwel: alle ingrediënten behalve het meel en de muesli – tot een glad beslag. Ik doe dit, zoals altijd, in mijn blender.

Voeg vervolgens het havermoutmeel en de muesli toe. Mix dit met de hand door je beslag.

Stort het beslag in een kleine en ingevette cake- of taartvorm. Bestrooi de mueslicake met wat extra muesli, noten of zaden.

Bak de cake ongeveer een half uur in de oven. Controleer of de mueslicake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken: de prikker komt ‘droog’ uit je baksel, als deze goed is.

mueslicake

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *