Snel en simpel: perentaartjes

Snel en simpel: perentaartjes

Deze perentaartjes zijn supersnel en simpel te maken, maar o zo lekker! Het recept is gebaseerd op dat uit de Allerhande van oktober 2015. Wist je dat je dit tijdschrift gratis bij de Albert Heijn kan krijgen en dat hierin steeds meer aandacht is voor clean en healthy food? Maar terug naar het recept voor de perentaartjes met amandelschaafsel. Dit recept is voor drie gebakjes.

Perentaartjes van bladerdeeg, peer, amandelen en rozijnen.Wat heb je nodig?

3 plakjes bladerdeeg
1 peer
2 eetlepels rozijnen
5 eetlepels amandelschaafsel
1 eidooier (optioneel: vervangen door wat olijfolie)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de diepvriesplakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien. Wel de rozijnen in water en snijd de peer in stukjes. Rooster het amandelschaafsel kort in een pan (zonder olie). Mix de rozijnen, de peer en 3 eetlepels van het amandelschaafsel en vul de drie plakjes bladerdeeg hiermee. Vouw de hoekjes van het plakje naar binnen, zodat het een pakketje wordt. Bestrijk de plakjes met het eigeel en bestrooi ze met de rest van het schaafsel. Voor een vegan variant bestrijk je de pakketjes met wat olijfolie. Bak de taartjes 20-30 minuutjes in de oven, totdat het bladerdeeg krokant is en de taartjes goudbruin zijn.

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *