Rabarbercrumble

Wat ben jij toch gelukkig als je eten in je handen hebt, aldus de reactie van een vriend op deze foto. En hoe blij ik hier was! Ik had zojuist een eerste hap genomen van een nieuw recept met – ja, alweer – rabarber: deze rabarbercrumble. Heerlijk zoet en heel snel en simpel te maken!

Wat heb je nodig?

Voor twee porties:

2 stelen rabarber (ongeveer 100 gr)
een handje amandelen
1 el agavesiroop

35 gr (vloeibare) kokosolie
40 gr havermout
30 gr amandelmeel
30 gr agavesiroop

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de rabarber in kleine stukjes en hak de amandelen fijn. Mix met de agavesiroop in een kom.

Smelt in een andere kom de kokosolie. Voeg hieraan de havermout, het amandelmeel en de agavesiroop toe. Mix alles tot een kruimelig beslag.

Roer een paar eetlepels van de crumble door je rabarbermengsel en doe dit in je bakjes. Strooi hierover de overige crumble.

Bak de rabarbercrumbles ongeveer 20 minuten in de oven. Enjoy!

 

Mijn laatste rabarbercrumble! 😍 #ontbijtenmettaart

A photo posted by Maartje 💋 (@healthymaartje) on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *