Roos’ recept: havermoutkoekjes

Uit de keuken van Roos | Gastblog Healthymaartje.nl | healthy koekjes

Als je de instagramfeed van Roos @uitdekeukenvanroos bekijkt, loopt het water je in de mond. Wat een prachtige taartjes!

Van koekiemonstermacarons (check deze foto!) tot taarten met kleurrijke laagjes. Het is allemaal een prachtig plaatje! Not so healthy misschien, maar het is juist ook healthy om af en toe lekker te genieten van zoiets moois en lekkers #balans. Op die momenten moet je echt bij Roos zijn voor je inspiratie.

Ik vroeg deze bakkoningin om met jou een recept te delen. Roos ging aan de slag met een van mijn favoriete healthy ingrediënten – havermout! – en maakte de perfecte én easy peasy havermoutkoekjes.

Wat heb je nodig?

Baktools:

Mengkom
Bakplaat
Bakpapier
Weegschaal
Vershoudfolie

Ingrediënten:

100 gram havervlokken
100 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram margarine
35 gram tarwebloem
1 theelepel kaneel
1 theelepel cacao
1/2 losgeklopt ei
1/2 theelepel bakpoeder
Snuf zout

Hoe maak je het?

Meng alle droge ingrediënten samen.

Doe de boter 15 seconde in de magnetron en voeg deze samen met het ei toe aan de droge ingrediënten. Kneed tot een deegje.

Maak een rol van het deeg van ongeveer 5 cm dik. Doe het deeg in een stuk vershoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°Celsius. Snijd plakjes deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 10 minuten. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *