Snel en simpel: bananencake

bananencake

Als je net als ik de hele dag door eet, dan kan je niet zonder wat healthy snacks, zoals deze gezonde bananencake. Snel en simpel, gezond en lekker, dus wat mij betreft het ideale tussendoortje! Een hele cake is dan gelijk weer wat veel om te eten, dus ik snijd de cake graag in plakken, waarvan ik een deel invries. Op die manier heb ik altijd een gezonde snack in huis!

Wat heb je nodig?

Voor de cake:
2 bananen
2 eieren
20 gr (wijnsteen)bakpoeder
100 gr havermoutmeel (het mijne was op, dus ik heb 100 gr havermout tot meel geblend)
1 kleine theelepel kaneel
sap van een 1/2 citroen

Voor de vulling:
1 appel (in stukjes)
4 eetlepels notenmuesli
2 eetlepels rozijnen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix alle ingrediënten voor de cake tot een glad mengsel (bv. met blender, keukenmachine of staafmixer). Roer hier vervolgens de appel, muesli en rozijnen doorheen.

Vul een ingevette cakevorm met je beslag. Zet dit ongeveer 30 minuten in de oven (prik met een satéprikker in je cake en als de prikker droog uit de cake komt, is deze gaar) en voila..!
Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *