Vanillechocolademuffins

vanillechocolademuffins
Woehoe, zien deze vanillechocolademuffins er niet geweldig uit? Trust me, dat zijn ze ook. Met drie verschillende lagen – vanille, banaan en chocolade, afgetopt met geraspte kokos – zijn deze muffins misschien iets meer werk dan andere muffins (zoals deze met fruit en noten, deze notenmuffins,  deze vegan muffins met zoete aardappel of deze klassiekers met appel en rozijnen!), maar dat zijn ze absoluut waard.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 muffins.

Voor de vanillelaag (geïnspireerd op mijn havermoutmuffins):
1 banaan
1 ei
30 gr havermoutmeel (of 50 gr als je geen vanillewhey gebruikt)
mespunt (wijnsteen)bakpoeder
1 schep vanillewhey (ongeveer 30 gr)

Voor de tussenlaag:
1/2 banaan in dunne plakjes

Voor de bovenlaag (geïnspireerd op mijn brownies):
1/2 banaan (wat overblijft van de tussenlaag)
100 gr speltmeel
20 gr (vloeibare) kokosolie
100 gr kwark (ongeveer 2 flinke eetlepels)
1 ei en 2 eiwitten
35 gr cacaopoeder
25 gr agavesiroop of honing
60 gr kokosbloesemsuiker
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Voor de topping:
geraspte kokos (maar gehakte hazelnoten is ook heerlijk!)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor  op 175 °C.

Mix de ingrediënten voor de vanillelaag tot een soepel beslag (bijvoorbeeld in de blender). Verdeel dit over 10 muffinsvormen. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel dit over de vanillelaag.

Mix de ingrediënten voor de chocoladelaag tot een soepel beslag. Ook dit doe ik in een blender. Giet dit in de muffinvormen. Bestrooi met nog de kokos.

Bak de muffins gaar. Dit is na ongeveer 40 minuten. Prik met een satéprikker in een muffin; wanneer deze schoon uit de muffin komt, zijn je muffins klaar!

Enjoy!

Follow my blog with Bloglovin

 

vanillechocolademuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *