Vegan muffins met zoete aardappel

Zoete aardappelmuffin

Dit is weer een recept met hidden veggies: muffins met zoete aardappel!

En als extra bonus: er zijn geen eieren nodig, dus dit recept is ook een aanrader voor veganisten. Met ingrediënten als 1 banaan, 1 appel, 1 zoete aardappel en een schep vanillewhey zijn deze muffins heerlijk zoet. Ik neem dit soort muffins graag mee naar mijn werk als snack. Het perfecte gezonde tussendoortje op kantoor!

Wat heb je nodig?

1 banaan
1 appel
1 zoete aardappel
135 gr havermoutmeel
50 ml water
1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
een schep vanillewhey of een zakje vanillesuiker
optioneel: rozijnen

Hoe maak je het?

Bak de zoete aardappel in de oven, tot deze na ongeveer 15 minuten zacht genoeg is. Het vruchtvlees van de zoete aardappel is dan makkelijk uit te lepelen.

Mix het vruchtvlees met de rest van de ingrediënten tot een glad deeg (bijvoorbeeld in de blender, zoals ik doe) en giet dit in muffinvormen. Voeg eventueel wat rozijnen toe.

Bak de muffins vervolgens in de oven op ongeveer 180 °C en gedurende 30 minuten. Als een satéprikker droog uit de muffin komt, is deze gaar.

Geen havermoutmeel? Dit maak je zelf in een paar seconden door 135 gr havermout te blenden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *